Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa wiosenna po wietnamsku
Zupa wiosenna po wietnamsku - składniki:
Zupa wiosenna po wietnamsku - sposób przygotowania:
Włoszczyznę pokrój. Składniki rosołu (bez cebuli i natki) zalej 3 l wody i zagotuj. Zmniejsz gaz, posól i gotuj na małym ogniu 40 minut. Cebulę pokrój na ćwiartki, przypal nad ogniem i razem z natką wrzuć do rosołu. Gotuj 30 minut. Odczekaj 10 minut i odcedź. Gotuj sam płyn (odkryty), aż zostanie 1,5 litra rosołu. Makaron ryżowy zalej gorącą wodą, odstaw. Kiedy zmięknie, odcedź i rozłóż do misek. Tuż przed podaniem do gorącego rosołu wrzuć groszek, potem liście szpinaku i kiełki fasoli. Rozlej do misek. Obok postaw pozostałe składniki, niech każdy dodaje sobie do swojej miski po trochu wszystkiego, według uznania.
- Zupa:
- 2 kg włoszczyzny
- 3 listki laurowe
- 8 ziaren pieprzu
- 4 ząbki czosnku
- kawałek imbiru
- sól
- 2 cebule
- 1 pęczek natki
Dodatki: - 10 dag makaronu ryżowego
- 10 dag groszku cukrowego
- garść liści szpinaku
- garść kiełków fasoli mung
- po 1/2 pęczka kolendry
- dymki i mięty
- 10 ostrych papryczek marynowanych
- 1 limonka
- sos sojowy
- olej sezamowy
- sos rybny
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki