Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pudding mango

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (15 głosów)

Pudding mango - składniki:
  • 2 małe torebki żelatyny
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 szklanka gorącej wody
  • 3 szklanki zmiksowanego świeżego mango
  • 1 szklanka mleka (2-proc.)
  • 8 kostek lodu
  • sok z cytryny
  • cząski limetki do dekoracji
Pudding mango - sposób przygotowania: Namocz żelatynę (przepis na opakowaniu), rozpuść ją w gorącej wodzie z dodatkiem cukru (najlepiej użyj miałkiego cukru lub cukru pudru). W dużym naczyniu zmiksuj mango z mlekiem i lodem. Dodaj żelatynę, dokładnie wymieszaj. Gdy całość zacznie gęstnieć, przełóż do miseczek i wstaw do lodówki co najmniej na 3 godziny. Przed podaniem skrop pudding sokiem cytrynowym. Możesz podawać z cząstkami limetki. Uwaga: pudding będzie jeszcze smaczniejszy, jeśli przygotujesz go ze śmietanką kremówką.

Informacje o Pudding mango

  • Menu dnia w stylu azjatyckim

    Menu dnia w stylu azjatyckim

    niedojrzałe, ale wystarczy dać mu parę chwil na parapecie (najlepiej w towarzystwie jabłek lub bananów), to szybko dojrzeje. Warto przygotować ten prosty deser, żeby wnieść do domu trochę słońca i aromatu lata. Zobacz przepis na pudding mango Blender BOTTI HB0102 Blender Vitamix TNC

  • Mango

    Mango

    barwa. Najlepsze mango to takie, które przybrało już lekko czerwoną barwę. Zobacz także: Kokosowe placuszki z mango Rożki z mango i krewetkami Pudding mango Lody mango z