Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sandacz w riesligu
Sandacz w riesligu - składniki:
Sandacz w riesligu - sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz, podsmaż na łyżce masła. Zabezpiecz przed wystygnięciem. Filety przekrój najpierw wzdłuż na połówki, a następnie pokrój na kawałki o wadze 5-7 dag. Oprósz je solą. Wino zagotuj na patelni, włóż ryby, przykryj. Duś 3 minuty na małym ogniu, następnie filety odwróć i duś kolejne 3 minuty. Przełóż na ogrzany półmisek. Do wina wlej śmietanę, gotuj bez pokrywki tak długo, aż 1/3 odparuje. Resztę masła włóż do lodówki, a gdy będzie twarde, pokrój je w kostkę i powoli dodawaj do gorącego sosu, cały czas mieszając. Nie gotuj! Sos połącz ze szczawiem, przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Sandacza podawaj z sosem i maślanymi ziemniaczkami. Możesz udekorować cząstką cytryny
Sandacz z kurkami, bobem i palonym masłem [Gotuj z Melanią]
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki