Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Placki z kiszonej kapusty

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (45 głosów)

Placki z kiszonej kapusty - składniki:
Placki z kiszonej kapusty - sposób przygotowania: Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij kapustę, dodaj do ziemniaków razem z jajkiem i mąką. Przypraw do smaku, wymieszaj. Z masy usmaż placuszki na oleju (po 3 minuty z każdej strony). Śmietanę przypraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Placki i łososia przełóż na talerzyki, podawaj ze śmietaną. Ozdób koperkiem

Informacje o Placki z kiszonej kapusty

  • Placki na słodko i słono - prosty i tani sposób na obiad

    Placki na słodko i słono - prosty i tani sposób na obiad

    tłustą - żeby łatwo ją było rozgnieść). Dobrym dodatkiem do takich placuszków jest sos koperkowy, a także surówka z kiszonej kapusty. Placki z wędzoną makrelą 1 wędzona makrela bez skóry (500 g) 350 g ugotowanych i rozgniecionych na purée mącznych ziemniaków 1 jajko 2 łyżki posiekanej natki

  • Kiszonki - jedz na zdrowie!

    Kiszonki - jedz na zdrowie!

    Fuczki to danie wywodzące się z kuchni podkarpackiej. Podobnie jak placki ziemniaczane, można je podawać np. ze śmietaną, gulaszem, sosem pomidorowym, skwarkami albo wędzoną rybą. Fuczki - placki z kiszoną kapustą 200 g kiszonej kapusty 1 jajko 150 g mąki pszennej 200 ml mleka masło klarowane sól

  • Z warzyw można zrobić... wszystko: makaron, pasztet, kotlety. 11 kreatywnych przepisów

    Z warzyw można zrobić... wszystko: makaron, pasztet, kotlety. 11 kreatywnych przepisów

    placki ziemniaczane Placuszki z cukinii Placki z dyni Placuszki marchewkowe z sosem jogurtowo-koperkowym Placuszki z kukurydzy Placki z kiszonej kapusty Fissler Patelnia Patelnia d... Fissler Patelnia Patelnia G... Valdinox Patelnia 79024 24cm Sprawdź ceny >