Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mizeria po ukraińsku
Mizeria po ukraińsku - składniki:
Mizeria po ukraińsku - sposób przygotowania:
Ogórki umyj, osusz, nie obieraj. Pokrój na cieniutkie plasterki lub zetrzyj na tarce do mizerii. Dymki oczyść i opłucz, pokrój w cienkie krążki białe cebulki i 5-6-centymetrowe kawałki zielonego szczypioru. Przygotuj sos: śmietanę przypraw do smaku sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Sosem polej ogórki, posyp posiekanym szczypiorkiem. Wstaw do lodówki, aby smaki się przegryzły.
- 50 dag ogórków sałatkowych
- 1 pęczek dymki.
Sos: 4-6 łyżek śmietany kremówki - sok z 1/2 cytryny
- 1 pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Informacje o Mizeria po ukraińsku
-
Menu ukraińskie z trochę inną mizerią
złoty kolor w temp. 200°C. Gałuszki podawaj polane masłem, z dodatkiem surówek. Popularną w centralnej i wschodniej Europie mizerię można przyrządzać na wiele sposobów. Oprócz śmietany czy jogurtu, przygotowuje się ją na przykład z dodatkiem octu, urozmaica zaś dodając różnorodne zioła. Mizeria po
-
Chrupiące zielone ogórki - na śniadanie, obiad i deser
mizerię po tajsku . Mizeria po ukraińsku 50 dag ogórków sałatkowych 1 pęczek dymki Sos: 4-6 łyżek śmietany kremówki sok z 1/2 cytryny 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Ogórki umyj, osusz, nie obieraj. Pokrój na cieniutkie plasterki lub zetrzyj na tarce do mizerii. Dymki oczyść i opłucz, pokrój w
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki