Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ramequins (sznycel w tostach z serem)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (5 głosów)

Ramequins (sznycel w tostach z serem) - składniki:
Ramequins (sznycel w tostach z serem) - sposób przygotowania: Cebule pokrój w piórka. Sznycle pokrój w paski, usmaż na oleju. Zdejmij z patelni, przypraw solą i pieprzem. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę, oprósz papryką, wlej bulion i połowę śmietany. Gotuj 5 minut na małym ogniu. Przypraw do smaku solą i pieprzem kajeńskim. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z łyżką wody, wlej do sosu i zagotuj, mieszając. Włóż do sosu podsmażone mięso, wymieszaj i wlej do żaroodpornej formy o poj. 1,2 litra. Tosty obłóż serem, umieść na mięsie. Pozostałą śmietanę utrzyj z mlekiem i jajkami, przypraw solą i gałką. Polej przygotowane składniki, zapiekaj 45 minut w temp. 200°C. Udekoruj natką.
Śniadanie prymusów. Tosty z pieczonym jajkiem, ciągnącym się, żółtym serem pod beszamelem