Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Królik w piwie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (9 głosów)

Królik w piwie - składniki:
Królik w piwie - sposób przygotowania: Królika umyj i podziel na części. Rozgrzej w brytfannie tłuszcz i obsmaż na nim mięso. Gdy się zrumieni, dodaj drobno pokrojony boczek, posyp mąką, tymiankiem, natką, solą i pieprzem. Wszystko wymieszaj drewnianą łyżką. Następnie zalej królika piwem i bulionem, dodaj suszone śliwki. Duś na wolnym ogniu przez półtorej godziny. Zamiast piwa można dodać do mięsa, na sposób francuski, pół litra czerwonego wytrawnego wina

Informacje o Królik w piwie

  • Belgia: nie tylko czekoladki

    Belgia: nie tylko czekoladki

    różnych roczników lambika). Piwo to nie tylko napój do podania, ale i do dodania do potraw. My polecamy np. mule duszone w piwie oraz królika w piwie po belgijsku.   Zobacz przepis na królika po belgijsku w piwie