Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tarta z pomidorami i kozim serem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (23 głosy)

Tarta z pomidorami i kozim serem - składniki:
Tarta z pomidorami i kozim serem - sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 190°C. Ciasto rozmroź, a gdy będzie miękkie i elastyczne, wyłóż nim formę na tartę. Wystające brzegi ciasta odetnij ostrym nożem. Przygotuj nadzienie: cebulę posiekaj, usmaż na złoty kolor na 2 łyżkach oliwy. Przypraw solą i pieprzem. Na cieście rozłóż cebulę, połowę pokruszonego sera oraz obrane i pokrojone w plasterki pomidory. Posyp resztą sera, oprósz solą i pieprzem, skrop pozostałą oliwą. Piecz, aż ser zacznie się rumienić (ok. 20 minut)
Tartaletki z konfiturą z czerwonej cebuli

Informacje o Tarta z pomidorami i kozim serem

  • Z kozim serem - 7 pysznych pomysłów

    Z kozim serem - 7 pysznych pomysłów

    jest przygotowanie tarty z dodatkiem warzyw, szczególnie pomidorów. Jeśli masz ochotę na mniejsze przekąski polecamy również przepis na tartaletki z pomidorami, boczkiem i kozim serem . Tarta z pomidorami i kozim serem 200 g koziego serka (użyłam roladki z czosnkiem i ziołami) 6 łyżek śmietany 22

  • Uwielbiamy tarty - na lunch, obiad, kolację...

    Uwielbiamy tarty - na lunch, obiad, kolację...

    ciasta. Skropcie oliwą, posypcie tymiankiem i solą. Pieczcie przez 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ta aromatyczna tarta to dobra propozycja dla osób, którym tęskno jest do leniwych letnich wieczorów, spędzonych przy lampce wina z przyjaciółmi. Tarta z pomidorami i kozim serem