Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa z bazylią
Zupa z bazylią - składniki:
Zupa z bazylią - sposób przygotowania:
Białą fasolę wyłuskaj, szparagową oczyść. Kabaczki pokrój na kawałki. Czosnek rozgnieć. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, a oskrobane marchewki - w talarki. Pomidory sparz, obierz i grubo posiekaj. Wszystkie jarzyny wrzuć do garnka, zalej 2,5-3 litrami wody, dodaj sól i pieprz. Gotuj 2 godziny, często mieszając. Pod koniec gotowania dodaj makaron. Zrób pastę bazyliową: listki bazylii zmiksuj z czosnkiem i oliwą, dodając stopniowo ser. Pastę połącz z zupą bezpośrednio przed podaniem. W osobnej miseczce możesz podać tarty ser
- 1 kg białej fasoli (najlepiej w strączkach)
- 1 kg fasolki szparagowej
- 4 ziemniaki
- 3 marchewki
- 5 dużych pomidorów
- 4 kabaczki lub cukinie
- 2 ząbki czosnku
- 10 dag makaronu wermiszelu
- sól
- pieprz
Pasta bazyliowa: - 1 duży pęczek bazylii
- 4 ząbki czosnku
- 1/2 szklanki oliwy
- 10 dag startego sera (najlepiej pół na pół gruyere'a i holenderskiego mimolette)
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki