Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Królik z czosnkiem
Królik z czosnkiem - składniki:
Królik z czosnkiem - sposób przygotowania:
Królika umyj i podziel na kawałki. Oliwę wymieszaj z 4 roztartymi ząbkami czosnku, solą, tymiankiem i listkiem laurowym. Polej królika, odstaw na 2 godziny. Po 2 godzinach obsmaż królika na tej samej oliwie, w której się marynował. Wyjmij, włóż do garnka. Wątróbkę pokrój na kawałki i podsmaż na tym samym tłuszczu. Zmiksuj pokrojoną na kawałki paprykę, resztkę czosnku, kmin, paprykę w proszku i szczyptę soli. Do zmiksowanych składników dodaj trochę oliwy i wody oraz ocet. Pastą posmaruj królika, duś do miękkości.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki