Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Awokado po parysku

A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (5 głosów)

Awokado po parysku - składniki:
Awokado po parysku - sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo. Oddziel żółtka od białek i rozgnieć je osobno. Białka wymieszaj z połową majonezu, żółtka - z resztą majonezu. Lekko posól do smaku.
Awokado przekrój wzdłuż na połówki. Ostrożnie, by nie uszkodzić skórek, wyjmij miąższ, rozgnieć go i podziel na 2 porcje. Połowę wymieszaj z białkami, resztę z żółtkami.
Plastry łososia ułóż płasko i posmaruj z jednej strony masą z białkami, z drugiej - masą z żółtkami. Każdy plaster oprósz grubo mielonym pieprzem. Zwiń plastry w trzech czwartych, tak aby rulon kończył się wystającym ''językiem''.
Włóż łososia do skropionych sokiem z cytryny skórek awokado.