Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gulasz piwny

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (13 głosów)

Gulasz piwny - składniki:
Gulasz piwny - sposób przygotowania: Mięso umyj i osusz, pokrój w kostkę i oprósz sproszkowaną papryką, Obie cebule obierz, pokrój w grubą kostkę, zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso stale mieszając, smaż około 10 minut. Posyp kminkiem, wlej połowę piwa. Rondel przykryj i gotuj 45 minut na małym ogniu.
Pokrusz drobno chleb razowy, dodaj do mięsa razem z resztą piwa. Gotuj na małym ogniu jeszcze 15 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z knedlami bułczanymi
Gulasz wołowy

Informacje o Gulasz piwny

  • Proste menu na imprezę

    Proste menu na imprezę

    wody. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 st. C przez około 20 minut - sprawdź instrukcję na opakowaniu ciasta. Autor: Zuzanna Wiciejowska Na przyjęciu chcesz podać coś ciepłego? Proponujemy prosty do zrobienia gulasz piwny. Możesz podawać go ze świeżym razowym chlebem lub - jeśli masz czas i

  • Menu dnia z plackami ziemniaczanymi

    placków ziemniaczanych. Gulasz piwny Składniki: 50 dag mięsa wieprzowego (łopatka) 1 łyżka czerwonej papryki 2 duże cebule 50 ml oleju słonecznikowego 1 łyżeczka kminku 1 butelka piwa 1 kromka razowego chleba sól czarny pieprz Mięso umyj i osusz, pokrój w kostkę i oprósz sproszkowaną papryką, Obie

  • Sycące menu dnia z plackami i gulaszem

    Sycące menu dnia z plackami i gulaszem

    jedzącym mięsa polecamy na przykład gulasz warzywny ). Gulasz piwny 50 dag mięsa wieprzowego (łopatka) 1 łyżka czerwonej papryki 2 duże cebule 50 ml oleju słonecznikowego 1 łyżeczka kminku 1 butelka piwa 1 kromka razowego chleba sól czarny pieprz Mięso umyj i osusz, pokrój w kostkę i oprósz