Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Brzoskwinie zapiekane
Brzoskwinie zapiekane - składniki:
Brzoskwinie zapiekane - sposób przygotowania:
Brzoskwinie sparz, obierz, przekrój i usuń pestki. Migdały upraż w piekarniku (powinny trochę ściemnieć). Posiekaj migdały, pokrusz ciasteczka. Żółtka utrzyj z cukrem. Połówki brzoskwiń ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Wymieszaj migdały z ciasteczkami i utartymi żółtkami, napełnij miejsca po pestce. Owoce skrop winem, resztę wina wlej na dno naczynia. Piecz 30-40 minut w temp. 180°C, aż skorupka nadzienia będzie złocista
- "4 brzoskwinie
- 8 dag obranych migdałów
- 5 dag ciasteczek ""brutti e buoni"" (lub korzennych herbatniczków)
- 2 żółtka
- 3 łyżki cukru
- 1/2 szklanki słodkiego białego wina
- łyżka masła"
Informacje o Brzoskwinie zapiekane
-
Cobbler - owoce ukryte pod ciastem
Gdyby chcieć w kilku słowach wyjaśnić, czym jest cobbler, chyba najlepiej byłoby go opisać jako słodką zapiekankę z owoców i ciasta. Soczyste letnie owoce - wiśnie, maliny, brzoskwinie, zapieka się pod delikatnie kruchym, maślanym ciastem, które tworzy złocista skorupkę deseru
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki