Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bób z mulami

A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Bób z mulami - składniki:
Bób z mulami - sposób przygotowania: Mule wyszoruj szczoteczką i kilka razy wypłucz. Umyty bób wrzuć do wrzącej wody na 2 minuty, odcedź i obierz z łupinek. W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć po pół łyżki suszonego tymianku i rozmarynu, zmiażdżony czosnek i listek laurowy. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj mule, wlej wino. Przykryj i podgrzewaj 5 minut. Od czasu do czasu poruszaj garnkiem. Mule wyjmij z muszli. Pozostałą oliwę podgrzej na patelni, dodaj bób, sól i pieprz, duś przez 5 minut. Bób wymieszaj z mulami. Danie podawaj polane sosem z duszenia muli, posyp papryką, kminkiem i świeżą kolendrą. Przed podaniem udekoruj cząstkami cytryny i muszlami