Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Fasolka szparagowa z cebulą i pomidorami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (12 głosów)

Fasolka szparagowa z cebulą i pomidorami - składniki:
Fasolka szparagowa z cebulą i pomidorami - sposób przygotowania: . Fasolkę ugotować w osolonej i ocukrzonej wodzie na półtwardo, odcedzić. Na oliwie dobrze zeszklić cebulę, dodać fasolkę i czosnek. Smażyć razem, na średnim ogniu, mieszać. Dodać pomidory, sól, pieprz, smażyć dalej, mieszać, aż sok z pomidorów odparuje. Jeżeli fasolka jest za twarda, można wlać trochę wody i dusić, aż woda odparuje. Wymieszać z natką i podawać.

Informacje o Fasolka szparagowa z cebulą i pomidorami

  • Chuda jak fasolka

    , odcedzić. Wrzucić z powrotem do gorącego garnka, polać olejem, potrząsać pod przykrywką, aż się dobrze natłuści. Ciepłą posypywać bryndzą, świeżo mielonym pieprzem i pestkami dyni. Można ugotować fasolkę zawczasu i przed podaniem podgrzać ją na patelni. Fasolka szparagowa z

  • Co jeść w czerwcu?

    Co jeść w czerwcu?

    . Wcześniej była uprawiana na ziarno i w celach ozdobnych. Ze względu na zawartość kwasu foliowego, spożywanie zdrowej fasolki szparagowej polecane jest szczególnie kobietom w ciąży. Zobacz przepis na fasolkę szparagową z cebulą i pomidorami . Składniki: 300 g fasolki 2-3 łyżki dziewiczej oliwy 1 grubo