Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Fasolka szparagowa z patelni

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (52 głosy)

Fasolka szparagowa z patelni - składniki:
  • 300 g fasolki
  • 2-3 łyżki dziewiczej oliwy
  • 1 grubo posiekany ząbek czosnku
  • 2 łyżki octu balsamico najlepiej białego
  • pierś kurczaka (niekoniecznie)
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • cukier (1 łyżeczka)
Fasolka szparagowa z patelni - sposób przygotowania: Rozgrzać oliwę na patelni, dodać fasolkę. Podsmażyć trochę, aż cała się natłuści i zacznie rumienić.Dodać czosnek. Kiedy zapachnie, dodać ok. 100 ml wody z solą i cukrem, przykryć i zmniejszyć gaz. Gotować, aż fasolka będzie miękka i woda zniknie. Zdjąć pokrywkę, posypać pieprzem i skropić balsamico. Zwiększyć gaz, jeszcze chwilę smażyć, potrząsając patelnią, aż balsamico wyparuje i oblepi fasolkę. Pierś kurczaka rozbić, doprawić, upiec, zgrillować lub usmażyć, pokroić w paski i wymieszać z fasolką.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

To jest ulubiony przepis diaboliqua, zobacz jej ulubione przepisy

Informacje o Fasolka szparagowa z patelni

  • Dania na upały

    Dania na upały

    fasolkę szparagową czekamy cały rok. Oto przepis na urozmaicenie obiadu. Okazuje się, że fasolkę można nie tylko gotować, ale i dusić na patelni. Zobacz, jak. Fasolka szparagowa z patelni 300 g fasolki 2-3 łyżki oliwy 1 grubo posiekany ząbek czosnku 2 łyżki octu balsamico najlepiej białego pierś

  • Chuda jak fasolka

    fasolka szparagowa, ale tak jak jest, jest wystarczająco dobrze. Fasolka szparagowa z patelni 2 osoby, 30 minut . 300 g fasolki . 2-3 łyżki dziewiczej oliwy . 1 grubo posiekany ząbek czosnku . 2 łyżki octu balsamico

  • Sezonowe dania na lato

    Sezonowe dania na lato

    (opcjonalnie) z kurczakiem.   Zobacz przepis na fasolkę szparagową z patelni Camry CR 6403 Morphy Richards Intelli-Ste... Tefal VC 3008 STEAM&LIGHT Sprawdź ceny ? Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? źródło: Okazje.info Te owoce są najlepszą wizytówką

  • Fasolka szparagowa - jedz na zdrowie!

    Fasolka szparagowa - jedz na zdrowie!

    jest pyszna i przygotowana w ten prosty sposób smakuje wyśmienicie. Fasolka szparagowa z patelni 300 g fasolki 2-3 łyżki dziewiczej oliwy 1 grubo posiekany ząbek czosnku 2 łyżki octu balsamico najlepiej białego pierś kurczaka (niekoniecznie) sól pieprz papryka cukier (1 łyżeczka) Rozgrzać

  • Cukinia, ogórek, fasolka - czas na zielone warzywa!

    Cukinia, ogórek, fasolka - czas na zielone warzywa!

    spróbować czegoś nowego! Ta z patelni jest równie smaczna. Jeśli dodasz do niej podsmażone mięso oraz/lub makaron (np. tagliatelle, pappardelle), uzyskasz szybkie i pyszne danie obiadowe. Fasolka szparagowa z patelni 300 g fasolki 2-3 łyżki dziewiczej oliwy 1 grubo posiekany ząbek czosnku 2 łyżki octu