Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bakłażan w cieście

A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bakłażan w cieście - składniki:
Bakłażan w cieście - sposób przygotowania: Przygotować ciasto: składniki dokładnie wymieszać na gładkie ciasto lub zmiksować. Sezam uprażyć na suchej patelni na jasnozłoty kolor. Miód podgrzać. Bakłażany umyć, pokroić w grube plastry, posolić, ułożyć na sicie i odstawić na 30 min. Następnie opłukać, osączyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Zanurzać w cieście i smażyć 30 s z każdej strony na rozgrzanym oleju. Osączać z tłuszczu na papierowym ręczniku. Ułożyć na talerzu, polać miodem, posypać ziarnem sezamowym i miętą
Idealne dla kulinarnych architektów - wieżyczki z bakłażanów a'la moussaka

Informacje o Bakłażan w cieście

  • W warzywnym ogrodzie

    W warzywnym ogrodzie

    do przyrządzania słynnych melanzane alla parmigiana . Danie to występuje w tysiącach wariantów, zależnie od gustu kucharza. Niektórzy tylko smażą bakłażany, inni najpierw obtaczają je w mące, a dopiero potem smażą, kolejni jeszcze przed smażeniem zanurzają plastry bakłażana w cieście. Przepis z

  • Blog Tygodnia: Trufla

    Blog Tygodnia: Trufla

    odpowiadać na pytanie, jak zrobić pieczonego bakłażana czy ciasto, którym ich poczęstowałam. Z czasem blog stał się nie tylko wirtualną książką kucharską, ale miejscem, gdzie mogę przelać swoje przemyślenia, opowiedzieć o książce, miejscach, które mnie zafascynowały, czy o wspomnieniach z dzieciństwa, które