Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Lin w sosie śmietanowo-grzybowym z brokułami

A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Lin w sosie śmietanowo-grzybowym z brokułami - składniki:
Lin w sosie śmietanowo-grzybowym z brokułami - sposób przygotowania: Filety lekko posolić i popieprzyć, opanierować w bułce tartej wymieszanej z mąką i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Przygotować sos: grzyby sparzyć, osączyć i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w plasterki. Grzyby i cebulę podsmażyć na oleju, wlać bulion i mieszając, udusić. Połączyć ze śmietaną, przyprawić papryką i gałką muszkatołową. Przygotować brokuły: różyczki brokułu sparzyć na sitku gorącą wodą i osączyć. Czosnek obrać i drobno pokroić. Masło roztopić na patelni, dodać bułkę tartą i czosnek, chwilę smażyć. Polać brokuły i posypać posiekaną miętą. Lina podawać z sosem śmietanowo-grzybowym i brokułami.