Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Śledzie z rodzynkami
Śledzie z rodzynkami - składniki:
Śledzie z rodzynkami - sposób przygotowania:
Śledzie moczyć 2-3 godz., często zmieniając wodę, osuszyć i pokroić w dzwonka. Rodzynki sparzyć i osączyć. Cebule obrać i pokroić w talarki, zeszklić na oleju, dodać cukier, koncentrat pomidorowy, sok cytrynowy i rodzynki, wymieszać, chwilę dusić i ostudzić. Śledzie ułożyć w salaterce, zalać sosem, przykryć i wstawić do lodówki na 6 godz.
Informacje o Śledzie z rodzynkami
-
Śledź - król polskiego morza na wigilijnym stole
suszonymi lub świeżymi owocami. Pomysłów na podanie śledzia - jak widać - jest bardzo wiele, prezentujemy kilka możliwości: Tatar ze śledzia Śledzie z suszonymi śliwkami i migdałami Śledzie z rodzynkami Śledź smażony podany na risotto z pęczaku Śledzie korzenne
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki