Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Lody z gorącym sosem jagodowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (11 głosów)

Lody z gorącym sosem jagodowym - składniki:
Lody z gorącym sosem jagodowym - sposób przygotowania: Syrop klonowy podgrzewamy w rondlu, dodajemy alkohol i jagody. Chwilę gotujemy, aby odparować nadmiar wody. Gdy sos zgęstnieje, układamy lody na talerzykach, oblewamy gorącym sosem i dekorujemy czekoladą oraz melisą.
Najprostsze lody bananowe. Wystarczy jeden składnik!

Informacje o Lody z gorącym sosem jagodowym

  • Pyszne dodatki do lodów

    Pyszne dodatki do lodów

    większymi pestkami, przed podaniem sosu możesz go przetrzeć przez sito. Lody z gorącym sosem jagodowym 10 dag lodów waniliowych lub śmietankowych 10 dag jagód 30 ml wódki świeża melisa 10 ml syropu klonowego do dekoracji wiórki z czekolady Syrop klonowy podgrzewamy w rondlu, dodajemy alkohol i jagody