Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Lody z gorącym sosem jagodowym
Lody z gorącym sosem jagodowym - składniki:
Lody z gorącym sosem jagodowym - sposób przygotowania:
Syrop klonowy podgrzewamy w rondlu, dodajemy alkohol i jagody. Chwilę gotujemy, aby odparować nadmiar wody. Gdy sos zgęstnieje, układamy lody na talerzykach, oblewamy gorącym sosem i dekorujemy czekoladą oraz melisą.
- 10 dag lodów waniliowych lub śmietankowych
- 10 dag jagód
- 30 ml wódki
- świeża melisa
- 10 ml syropu klonowego do dekoracji wiórki z czekolady
Najprostsze lody bananowe. Wystarczy jeden składnik!
A może coś innego?
Informacje o Lody z gorącym sosem jagodowym
-
Pyszne dodatki do lodów
większymi pestkami, przed podaniem sosu możesz go przetrzeć przez sito. Lody z gorącym sosem jagodowym 10 dag lodów waniliowych lub śmietankowych 10 dag jagód 30 ml wódki świeża melisa 10 ml syropu klonowego do dekoracji wiórki z czekolady Syrop klonowy podgrzewamy w rondlu, dodajemy alkohol i jagody
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki