Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Żurek z jajkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (75 głosów)

Żurek z jajkiem - składniki:
Żurek z jajkiem - sposób przygotowania: Białą kiełbasę zalać gorącą wodą sparzyć. Grzyby ugotować. Kiełbasę czerwoną obsmażyć z cebulą i czosnkiem, dodać razem z grzybami do wcześniej przygotowanego gorącego wywaru i gotować ok. 30 min. Pod koniec dodać białą kiełbasę, zakwas, chrzan, majeranek i białą kiełbasę. Zaciągnąć śmietaną, przy prawić solą i pieprzem
Prosty żurek w chlebie. Kwaśny jak lubisz

Informacje o Żurek z jajkiem

  • Wielkanoc pełna smaku. Pieczony Kurczak Zagrodowy z wiosennymi warzywami

    Wielkanoc pełna smaku. Pieczony Kurczak Zagrodowy z wiosennymi warzywami

    Kolorowa, magiczna i pełna słońca Wielkanoc nastraja wszystkich optymistycznie i przypomina o wejściu w nową porę roku. Rozkwitająca przyroda skłania do wprowadzania do menu świeżych warzyw i owoców, które mają swoje ważne miejsce na stole wielkanocnym. Sałatki, przystawki i dania z warzywami pojawi

  • Jak zrobić żurek?

    Jak zrobić żurek?

    z ognia. Śmietanę mieszamy z żółtkiem jajka i dodajemy do gorącej zupy.Zamiast wody możemy użyć bulionu wołowego, a do gotowej zupy dorzucić także podsmażony boczek albo kiełbasę i czosnek roztarty z solą. Kanonicznym dodatkiem do żurku jest jajko ugotowane na twardo. Zobacz także inne przepisy na

  • Żurek - od zakwasu do pysznej zupy

    Żurek - od zakwasu do pysznej zupy

    » Zobacz również inne nasze przepisy na: Tradycyjny żurek na kiełbasie Żurek z jajkiem Żurek na zakwasie owsianym - przepis blogera Żurek z kapustą Prosty żurek w