Podsmażane zielone warzywa
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
- 5 dag migdałów
- 1 suszona papryczka chilli
- 25 dag pokrojonej zielonej fasolki szparagowej
- 35 dag brokułów
- 35 dag poszatkowanych liści kapusty pekińskiej
- 1 łyżka wytrawnej sherry
- sok z 1 cytryny
- sól do smaku.
Informacje o Podsmażane zielone warzywa
-
Menu dnia z ciastkami, które wybraliście na Facebooku
Chrupiące warzywa, podsmażane z dodatkiem chili i sherry. Taka przystawka pasuje szczególnie do pieczonych lub grillowanych mięs. Zobacz przepis na: Podsmażane zielone warzywa marynata z ciemnego piwa i miodu sprawi, że mięso nabierze ciekawszego smaku oraz złocistego koloru Zobacz przepis na
-
Zielone menu dnia
dobry pomysł na lekkie danie. Podsmażane zielone warzywa 2 łyżeczki oleju sezamowego 5 dag migdałów 1 suszona papryczka chilli 25 dag pokrojonej zielonej fasolki szparagowej 35 dag brokułów 35 dag poszatkowanych liści kapusty pekińskiej 1 łyżka wytrawnej sherry sok z 1 cytryny sól do smaku
-
Fasolka z fantazją!
fasolką, znowu wymieszaj i posyp natką pietruszki. Dobrze smakuje z bagietką. Autor: Aneta Kosiba Środek lata to idealny moment na tworzenie nowych dań - wystarczy umiejętnie połączyć sezonowe warzywa i gotowe! Próbuj do uzyskania najlepszego skutku. Podsmażane zielone warzywa 2 łyżeczki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki