Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z brokułów z fetą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (17 głosów)

Sałatka z brokułów z fetą - składniki:
Sałatka z brokułów z fetą - sposób przygotowania: Brokuły dzielimy na różyczki, blanszujemy i odcedzamy. Robimy sos winegret: oliwę łączymy z cukrem, octem i sokiem z cytryny, ucierając jak na majonez. Dodajemy sól i pieprz. Do brokułów dodajemy przyrumienione na suchej patelni migdały pokrojone w paseczki. Delikatnie mieszamy. Pokrojoną w kostkę fetę oraz sos dodajemy do brokułów chwilę przed podaniem.

Informacje o Sałatka z brokułów z fetą

  • Menu dnia w sam raz na piknik

    Menu dnia w sam raz na piknik

    Zamiast (albo oprócz) wędzonego indyka, możesz przygotować również inne składniki tortilli, np.: pieczonego lub wędzonego kurczaka, tuńczyka z puszki (najlepiej wymieszanego z odrobiną majonezu) lub wędzonego łososia. Tortilla z wędzonym indykiem 2 duże tortille 6 plasterków wędzonego indyka 2

  • Imprezowe sałatki

    Imprezowe sałatki

    na suchej patelni na małym ogniu (uwaga, łatwo się przypalają). Przełóż brokuły do miski, dodaj pokrojony w kostkę ser i majonez. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem i ewentualnie sokiem z cytryny. Posyp uprażonymi płatkami migdałów. Zobacz też przepis na sałatkę z brokułów z fetą i balsamicznym