Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ogórki nadziewane
Ogórki nadziewane - składniki:
Ogórki nadziewane - sposób przygotowania:
Ogórki obrać, opłukać i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki, lekko oprószyć solą i pieprzem. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w małą kostkę. Cebulę obrać, również pokroić w kostkę i zeszklić na 1 łyżce margaryny. Ryż wymieszać z cebulą, kiełbasą, natką, surowym jajkiem, lekko posolić i popieprzyć.
Połówki ogórków napełnić masą, ułożyć w rondlu i pokryć wiórkami pozostałej margaryny. Podlać bulionem i dusić około 20 min. Z masła i mąki ugnieść kulkę, włożyć do rondla i zagotować. Sos połączyć ze śmietaną.
Podawać polane sosem, z ziemniakami posypanymi natką pietruszki.
Połówki ogórków napełnić masą, ułożyć w rondlu i pokryć wiórkami pozostałej margaryny. Podlać bulionem i dusić około 20 min. Z masła i mąki ugnieść kulkę, włożyć do rondla i zagotować. Sos połączyć ze śmietaną.
Podawać polane sosem, z ziemniakami posypanymi natką pietruszki.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki