Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ogórki nadziewane

A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ogórki nadziewane - składniki:
Ogórki nadziewane - sposób przygotowania: Ogórki obrać, opłukać i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki, lekko oprószyć solą i pieprzem. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w małą kostkę. Cebulę obrać, również pokroić w kostkę i zeszklić na 1 łyżce margaryny. Ryż wymieszać z cebulą, kiełbasą, natką, surowym jajkiem, lekko posolić i popieprzyć.
Połówki ogórków napełnić masą, ułożyć w rondlu i pokryć wiórkami pozostałej margaryny. Podlać bulionem i dusić około 20 min. Z masła i mąki ugnieść kulkę, włożyć do rondla i zagotować. Sos połączyć ze śmietaną.
Podawać polane sosem, z ziemniakami posypanymi natką pietruszki.