Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pascha Kassata
Pascha Kassata - składniki:
Pascha Kassata - sposób przygotowania:
Owoce kandyzowane i skórkę pomarańczową drobno pokroić. Twaróg utrzeć z cukrem, śmietaną, likierem oraz skórką z cytryny. Żelatynę namoczyć w garnuszku w małej ilości zimnej wody lub mleka, a następnie wstawić do większego naczynia z gorącą wodą i rozpuścić. Potem połączyć z 2łyżkami masy serowej, wlać do twarogu i wymieszać. Dodać owoce kandyzowane oraz skórkę pomarańczową i ponownie wymieszać.
Podłużną formę do ciasta opłukać zimną wodą, napełnić masą serową i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem paschę wyjąć z formy na półmisek i pokroić w plastry.
Podłużną formę do ciasta opłukać zimną wodą, napełnić masą serową i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem paschę wyjąć z formy na półmisek i pokroić w plastry.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki