Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron z kurkami i cheddarem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaron z kurkami i cheddarem - składniki:
Makaron z kurkami i cheddarem - sposób przygotowania: Cebulę bardzo drobno kroimy. Kurki dokładnie myjemy, a jeżeli są duże kroimy na pół. Wstawiamy duży garnek z wodą i mocno solimy. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cebulę. Gdy cebula lekko się zarumieni, dodajemy kurki. Całość smażymy na średnim ogniu ok 3 minut, następnie skręcamy palnik i smażymy ok 8-10 minut na małym ogniu. Dodajemy posiekaną pietruszkę, doprawiamy. Do gotującej się wody wrzucamy makaron, gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Kurki zalewamy śmietaną i dusimy jeszcze kilka minut. Gdy makaron będzie gotowy, odcedzamy go i dorzucamy do sosu z kurkami. Mieszamy. Całość nakładamy na talerze, posypujemy płatkami startego sera. Wierzch dekorujemy pozostałą pietruszką. Przepis pochodzi z bloga: http://bazyliowymus.blogspot.com/