Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Spaghetti z łososiem i sosem koperkowym
Spaghetti z łososiem i sosem koperkowym - składniki:
Spaghetti z łososiem i sosem koperkowym - sposób przygotowania:
Makaron spaghetti ugotować al dente w osolonym wrzątku około 10 minut. Łososia pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Wlać śmietany, doprawić do smaku solą i pieprzem, podgrzewać jeszcze parę minut. Koper drobno posiekać dodać do sosu, wszystko dokładnie wymieszać. Makaron odcedzić, wyłożyć na talerze, wylać sos z łososiem, posypać koperkiem i udekorować talerz pomidorkami przekrojonymi na pół.
- 200g makaronu spaghetti pełnoziarnistego
- 0.3 kg fileta z łososia świeży
- Sos koperkowy:
- 2 pęczki koperku
- 150ml śmietany 18%
- 150ml śmietany 12%
- oliwa
- sól
- pieprz ziołowy
- 0.15kg mozzarella
- Dodatkowo:
- 8 sztuk pomidorków koktajlowych
- koper
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki