Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Penne z chorizo i botwiną
Penne z chorizo i botwiną - składniki:
Penne z chorizo i botwiną - sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu aż będzie al dente (około 10 minut). W tym czasie przygotowujemy resztę składników. Kiełbasę chorizo kroimy wzdłuż na pół, a następnie na plasterki 3mm. Botwinkę i rucolę przemywamy na sitku i suszymy. Cebulę kroimy w piórka 1mm. Czosnek kroimy w plasterki 1mm. Pomidory koktajlowe kroimy na połówki. Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek, Do oliwy wrzucamy czosnek i cebulę i smażymy przez 2 minuty. Dodajemy kiełbasę chorizo i smażymy 3 minutyDodajemy pieprz, sól i chili. W międzyczasie makaron powinien być już gotowy. Odcedzamy go na sitku. Na patelnię dodajemy pomidory koktajlowe i smażymy 2 minuty. Dodajemy makaron, rucolę, botwinę i smażymy 3 minuty często mieszając aż zwiędną. Przekładamy na talerz i posypujemy pokruszonym serem. Przepis pochodzi z bloga: http://maleinkitchen.blogspot.com/
- 250g makaronu razowego (pół paczki)
- 2l wody
- 100g kiełbasy chorizo
- 50g botwinki
- 50g rucoli
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 100g pomidorów koktajlowych
- 100ml oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka mielonych papryczek chili
- 0.5 łyżeczki soli
- 0.5 łyżeczki pieprzu
- 50g sera z niebieską pleśnią
- ostry nóż
- deska do krojenia
- sitko
- garnek 3l
- duża patelnia
- drewniana łyżka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki