Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Penne z chorizo i botwiną

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Penne z chorizo i botwiną - składniki:
Penne z chorizo i botwiną - sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu aż będzie al dente (około 10 minut). W tym czasie przygotowujemy resztę składników. Kiełbasę chorizo kroimy wzdłuż na pół, a następnie na plasterki 3mm. Botwinkę i rucolę przemywamy na sitku i suszymy. Cebulę kroimy w piórka 1mm. Czosnek kroimy w plasterki 1mm. Pomidory koktajlowe kroimy na połówki. Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek, Do oliwy wrzucamy czosnek i cebulę i smażymy przez 2 minuty. Dodajemy kiełbasę chorizo i smażymy 3 minutyDodajemy pieprz, sól i chili. W międzyczasie makaron powinien być już gotowy. Odcedzamy go na sitku. Na patelnię dodajemy pomidory koktajlowe i smażymy 2 minuty. Dodajemy makaron, rucolę, botwinę i smażymy 3 minuty często mieszając aż zwiędną. Przekładamy na talerz i posypujemy pokruszonym serem. Przepis pochodzi z bloga: http://maleinkitchen.blogspot.com/