Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Farfalle z pomidorami w sosie z ricotty

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Farfalle z pomidorami w sosie z ricotty - składniki:
Farfalle z pomidorami w sosie z ricotty - sposób przygotowania: Dojrzałe pomidory umyć, sparzyć, zdjąć z nich skórkę i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać drobno posiekane ząbki czosnku i krótko podsmażyć. Do podsmażonego czosnku dodać posiekane pomidory, sól morską i świeżo zmielony pieprz do smaku oraz świeże liście bazylii. Całość dusić na małym ogniu około 10 minut. Patelnię zdjąć z ognia i do podsmażonych pomidorów dodać serek ricotta, wymieszać. Sosem polać ugotowany al dente makaron, skropić kilkoma kroplami oliwy z oliwek i udekorować świeżą bazylią.