Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zapiekanka ajvarowa z kurczakiem, szpinakiem, serem feta i ementalerem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zapiekanka ajvarowa z kurczakiem, szpinakiem, serem feta i ementalerem - składniki:
Zapiekanka ajvarowa z kurczakiem, szpinakiem, serem feta i ementalerem - sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ser ementaler zetrzeć na tarce. Makaron należy ugotować al dente. Szpinak podsmażyć wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Filet z kurczaka pokroić w kawałki i również podsmażyć. Ajvar zmieszać ze 100 g śmietanki. Do ugotowanego makaronu dodać sos ajvarowy, kolejnie kawałki kurczaka, szpinak, ser feta i ementaler. Wszystko razem zmieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec przez 25 min. W 15 minucie posypać pozostałością startego ementalera.