Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Conchiglioni z kurczakiem w sosie pleśniowym z dodatkiem orzechowego aromatu

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Conchiglioni z kurczakiem w sosie pleśniowym z dodatkiem orzechowego aromatu - składniki:
Conchiglioni z kurczakiem w sosie pleśniowym z dodatkiem orzechowego aromatu - sposób przygotowania: Selery obrać, pokroić w słupki, udusić lekko na patelni z dodatkiem soli i oliwy. Kurczaka pokroić w małe kawałki, posolić, popieprzyć i podmasżyć na osobnej patelni. Gdy seler będzie miękki zdejmujemy z gazu i dorzucamy do niego serek mascarpone. W metalowej misce położonej na garnku z gotująca się wodą rozpuszczamy ser pleśniowy (można go wcześniej podziabać widelcem). Gdy ser pleśniowy zrobi się miękki dorzucamy do niego selera z mascarpone. Dorzucamy pokruszone orzechy włoskie. Podajemy z makaronem conchiglioni.