Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Spaghetti z zielonym pesto i tuńczykiem
Spaghetti z zielonym pesto i tuńczykiem - składniki:
Spaghetti z zielonym pesto i tuńczykiem - sposób przygotowania:
Makaron gotujemy (oczywiście al dente). Natkę pietruszki i bazylię siekamy, dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku, 2 łyżki soku z cytryny, sporo oliwy, żeby połączyć składniki, oraz wiórki parmezanu i szczyptę soli. Mieszamy wszystko razem, dodajemy do gorącego makaronu razem z kawałkami tuńczyka z zalewy, mieszamy. Podajemy i mamy pewność, że goście poproszą o dokładki!
- makaron spaghetti
- tuńczyk w zalewie
- cała natka pietruszki
- 1/3 bazylii
- ząbek lub 2 czosnku
- oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- parmezan w kawałku (trzemy samodzielnie
- taki lepiej smakuje)
- 2 łyżki soku z cytryny
- szczypta soli
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki