Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Lasagne pieczarkowa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Lasagne pieczarkowa - składniki:
Lasagne pieczarkowa - sposób przygotowania: Sos: wymieszaj trochę mleka z mąką, powoli dodawaj pozostałe mleko i postaw na ogniu, mieszając drewnianą łyżką. Następnie dodaj sól, masło i doprowadź do wrzenia. Tak aby sos nie był zbyt gęsty. Na patelni podsmaż przez kilka minut oliwę z oliwek i ząbek czosnku oraz pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Dopraw to wszystko solą i dodaj do sosu, wymieszaj, a następnie dodaj Barilla Pesto alla Genovese. W naczyniu do pieczenia ułóż dwa arkusze lasagne, dodaj sos i pieczarki z pesto oraz trochę startego sera pecorino, a następnie połóż dwie kolejne warstwy lasagne i przykryj tak samo jak poprzednio. Na wierzchu ułóż warstwę lasagne. Piec około 30min w temperaturze 200 °C w piekarniku,w połowie wysokości.
Lasagne z cukinią i kurkami - obudź w sobie Garfielda