Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tagliatelle zapiekane z jajkiem
Tagliatelle zapiekane z jajkiem - składniki:
Tagliatelle zapiekane z jajkiem - sposób przygotowania:
Makaron ugotować o osolonej wodzie, odcedzić. Dymkę i szczypiorek pokroić, zeszklić na oliwie, wymieszać z makaronem. Kokilki wysmarować oliwą. Do kokilek włożyć makaron robiąc wgłębienie (jak gniazdko), posypać pokrojonymi kabanosami, wbić po 1 jajku, doprawić, posypać startym serem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać ok 10 minut w temp. 180st.C, aż białko całkowicie się zetnie.
- 2 gniazdka makaronu tagliatelle nitki
- 4 jaja
- 2 dymki ze szczypiorkiem
- 4 cienkie kabanosy
- 50 g sera typu parmezan
- grana padano
- sól morska z pieprzem
- oregano
- oliwa z oliwek
Faszerowane jaja w skorupkach
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki