Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Truskawki tiramisu po polsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Truskawki tiramisu po polsku - składniki:
Truskawki tiramisu po polsku - sposób przygotowania: Truskawki umyć, odszypułkować. Kilka odłożyć do dekoracji, resztę owoców zmiksować wraz z serem, cukrem i likierem migdałowym przy pomocy blendera. Śmietankę ubić na sztywno, 2/3 dodać do masy serowej, dokładnie wymieszać. W szklanym naczyniu ułożyć warstwę biszkoptów maczanych w kawie. Nałożyć połowę masy serowej, warstwę namoczonych w kawie biszkoptów oraz resztę masy serowej. Udekorować pozostałą ubitą smietanką oraz odłożonymi truskawkami. Całość posypać startą czekoladą.
Błyskawiczne tiramisu w miseczkach z czekolady. Świętujemy Święto Czekolady czekoladą!