Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wietnamska zupa Pho z wołowiną
Wietnamska zupa Pho z wołowiną - składniki:
Wietnamska zupa Pho z wołowiną - sposób przygotowania:
Podgrzewamy wywar. Dodajemy sos rybny, posiekaną cebulę, pokrojoną w plasterki papryczkę chili i wyciśnięty z połowy limonki sok. Makaron zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie odcedzamy. Makaron rozkładamy do dwóch talerzy, na nim układamy plastry wołowiny i zalewamy gorącym bulionem, żeby mięso się ścięło. Zupę posypujemy dymką, kolendrą i kawałkami papryczki chili. Podajemy z kawałkami limonki.
- 1 litr esencjonalnego i klarownego wywaru wołowego przyprawionego imbirem i anyżem
- 200 g pokrojonej w bardzo cienkie plastry wołowiny (najlepiej wcześniej ją zmrozić - wtedy łatwiej będzie kroić)
- 150 g makaronu ryżowego wstążki TaoTao
- 2 łyżki sosu rybnego TaoTao
- 1 drobno posiekanej cebuli
- posiekany szczypiorek z dymki
- limonka pokrojona w ćwiartki
- 1 papryczka chili
- kolendra
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki