Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizaæ

Szasz³yki wo³owe - Anticuchos (Peru)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 g³osów)

Szasz³yki wo³owe - Anticuchos (Peru) - sk³adniki:
  • 150 g miêsa wo³owego
  • 1 ¿ó³ta papryka
  • 4 ³y¿ki pomidorowego sosu z chili TaoTao
  • 2 ³y¿ki czerwonego octu winnego
  • 2 ³y¿eczki mielonej ostrej papryki
  • 1/2 ³y¿eczki kurkumy
  • 1/2 ³y¿eczki mielonego kuminu
  • 1/2 pêczka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
Szasz³yki wo³owe - Anticuchos (Peru) - sposób przygotowania: Miêso i paprykê kroimy w 1 i 1/2 cm kostkê. Z octu wymieszanego z przyprawami sporz±dzamy marynatê, w której umieszczamy miêso i paprykê na 2 godziny. Po tym czasie miêso oraz paprykê nadziewamy na szpadki. Grillujemy lub sma¿ymy na patelni grillowej po oko³o 3 minuty z ka¿dej strony. Szasz³yki podajemy posypane natk± pietruszki i z pomidorowym sosem z chili TaoTao.