Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizaæ
Szasz³yki wo³owe - Anticuchos (Peru)
Szasz³yki wo³owe - Anticuchos (Peru) - sk³adniki:
Szasz³yki wo³owe - Anticuchos (Peru) - sposób przygotowania:
Miêso i paprykê kroimy w 1 i 1/2 cm kostkê. Z octu wymieszanego z przyprawami sporz±dzamy marynatê, w której umieszczamy miêso i paprykê na 2 godziny. Po tym czasie miêso oraz paprykê nadziewamy na szpadki. Grillujemy lub sma¿ymy na patelni grillowej po oko³o 3 minuty z ka¿dej strony. Szasz³yki podajemy posypane natk± pietruszki i z pomidorowym sosem z chili TaoTao.
- 150 g miêsa wo³owego
- 1 ¿ó³ta papryka
- 4 ³y¿ki pomidorowego sosu z chili TaoTao
- 2 ³y¿ki czerwonego octu winnego
- 2 ³y¿eczki mielonej ostrej papryki
- 1/2 ³y¿eczki kurkumy
- 1/2 ³y¿eczki mielonego kuminu
- 1/2 pêczka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
-
¦niadania -
Obiady -
Zupy -
Sa³atki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobiæ? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ry¿ -
Przetwory
-
Gulasze -
Ry¿ -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze ¶wiata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad ¶wi±teczny -
Ryby -
Sa³atki - Sa³atka jarzynowa przepis
- Sa³atka ¶ledziowa przepis
- Sa³atka z kuskusem i tuñczykiem
- Sa³atka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sa³atka z czerwonej kapusty
- Sa³atka ¶ledziowa z fasol± i ziemniakami
- Sa³atka pieczarkowa
- Sa³atka z wêdzonym ³ososiem
- Sa³atka z groszkiem i krewetkami
- Sa³atka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki