Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zielona zupa po meksykańsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zielona zupa po meksykańsku - składniki:
  • średniej wielkości por (tylko biała część)
  • zielona ostra papryczka jalapeńo (z zalewy)
  • 2 łyżki masła
  • 3 szklanki wywaru drobiowego
  • 4 łyżki topionego kremowego serka
  • 2 puszki (po 160 g) fasolki flageolet
  • łyżeczka suszonych ziół: bazylii lub tymianku
  • sól
  • pieprz (może być cytrynowy)
  • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonej gałki muszkatołowej
Zielona zupa po meksykańsku - sposób przygotowania: Oczyszczonego pora kroimy w dość grube talarki (ok. 1/2 cm), paprykę jalapeńo drobno siekamy. W garnku rozgrzewamy masło, chwilę dusimy na nim pora i paprykę, stopniowo podlewając bulionem. W filiżance ucieramy na gładko ser topiony z kilkoma łyżkami gorącego bulionu. Gdy por i papryka zmiękną, dodajemy fasolę, rozpuszczony ser i zioła. Doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podgrzewamy jeszcze około 2 minut, nie dopuszczając do wrzenia.

Informacje o Zielona zupa po meksykańsku

  • Menu dnia w stylu meksykańskim

    Menu dnia w stylu meksykańskim

    Tę zupę możesz również przygotować z dodatkiem fasolki szparagowej. Poza sezonem wykorzystaj mrożoną lub ze słoiczka. Składniki: średniej wielkości por (tylko biała część) zielona ostra papryczka jalapeńo (z zalewy) 2 łyżki masła 3 szklanki wywaru drobiowego 4 łyżki topionego kremowego serka

  • Gęste, rozgrzewające zupy - tajska, meksykańska, turecka...

    Gęste, rozgrzewające zupy - tajska, meksykańska, turecka...

    fakes - grecką zupę z soczewicy [KUCHNIE ŚWIATA] Dzięki fasolce z puszki, tę zupę przygotujesz naprawdę ekspresowo. Dodatek ostrej papryczki sprawi, że świetnie rozgrzeje cię w chłodniejsze dni. Zielona zupa po meksykańsku średniej wielkości por (tylko biała część) zielona ostra papryczka

  • Szybkie, rozgrzewające zupy

    Szybkie, rozgrzewające zupy

    : Okazje.info Lubisz zupy z fasolą, a nie masz czasu na długie gotowanie suchych ziaren fasoli? Użyj fasolki z puszki. Możesz wyczarować z niej zarówno zwykłą fasolową, jak i pikantną zupę w stylu meksykańskim. Zielona zupa po meksykańsku średniej wielkości por (tylko biała część) zielona ostra