Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kapuśniak z pieczarkami
Kapuśniak z pieczarkami - składniki:
Kapuśniak z pieczarkami - sposób przygotowania:
Pieczarki obieramy, kroimy, smażymy na oleju. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek, smażymy, aż sos odparuje. Dodajemy 2 łyżki śmietanki, łyżkę natki i, mieszając, jeszcze chwilę smażymy. Kapustę podlewamy odrobiną wody, chwilę dusimy. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę, selera w słupki, a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach; wszystko wrzucamy do garnka. Dodajemy drobno pokrojonego pora, wlewamy 8 szklanek wody i zagotowujemy. Wkładamy kostki rosołowe i pieczarki w śmietanie. Gotujemy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy kapustę z rondla, pozostałą śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Zagotowujemy i posypujemy resztą natki pietruszki.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki