Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sorbet melonowy
Sorbet melonowy - składniki:
Sorbet melonowy - sposób przygotowania:
Melony myjemy, obieramy, kroimy na nieduże kawałki, usuwając pestki i miksujemy. Pod koniec miksowania dodajemy świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Do garnuszka wkładamy miód, dodajemy cukier i wodę mineralną, gotujemy 3 minuty na małym ogniu, po czym studzimy, starannie mieszamy z musem melonowym i wstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzoną masę przecieramy przez sitko, ponownie miksujemy, powoli dolewając alkohol. Następnie wstawiamy na 4 godziny do zamrażalnika. Co jakiś czas energicznie mieszamy rózgą lub widelcem. Gdy masa się zamarznie, siekamy ją drobno, przekładamy do oziębionych pucharków albo połówek wydrążonego melona. Dekorujemy melisą lub miętą.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki