Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kotlety grzybowe
Kotlety grzybowe - składniki:
Kotlety grzybowe - sposób przygotowania:
Grzyby czyścimy, myjemy, osuszamy, szatkujemy i dusimy pod przykryciem z pokrojoną cebulą i łyżką oleju. Odparowujemy płyn. Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy i mielemy razem z grzybami i cebulą. Następnie dodajemy jajko, koperek, doprawiamy masę solą i pieprzem, wyrabiamy (jeśli masa wyjdzie zbyt rzadka, dosypujemy trochę bułki tartej). Formujemy nieduże owalne kotlety, obtaczamy je w bułce tartej, a następnie smażymy na oleju na rumiano z obu stron.
Rada: Kotlety grzybowe można również przygotować z dodatkiem kaszy gryczanej, jęczmiennej lub ryżu. Są równie smaczne, a dużo bardziej pożywne.
Informacje o Kotlety grzybowe
-
Sezon na grzyby
szerokich wstążek lub na dużych plackach ziemniaczanych. Kotlety grzybowe 40 dag grzybów, cebula, 3 łyżki tłuszczu, czerstwa bułka, 100 ml mleka, jajo, łyżka drobno posiekanego koperku, tarta bułka, sól, pieprz Grzyby oczyścić
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki