Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Toskańska zupa jarzynowa
Toskańska zupa jarzynowa - składniki:
Toskańska zupa jarzynowa - sposób przygotowania:
Fasolę zalewamy na noc 2 l zimnej wody. Marchew, ziemniaki, dynię myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Gałązkę selera siekamy. Por, kapustę i cebulę szatkujemy. Fasolę gotujemy w wodzie, w której się moczyła - po 30 minutach dokładamy warzywa i liść laurowy. Gotujemy razem 10 minut. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy. Wrzucamy do garnka, dodajemy zioła, gotujemy 10 minut. Dodajemy oliwę i ugotowany al dente makaron, posypujemy startym parmezanem.
- 1/2 szklanki białej fasoli
- marchewka
- 2 ziemniaki
- plaster dyni
- gałązka selera naciowego
- biała część pora
- 1/4 główki włoskiej kapusty
- cebula
- liść laurowy
- 2 pomidory
- 10 listków bazylii
- kilka gałązek natki pietruszki
- 4 łyżki oliwy
- 2 garści drobnego makaronu
- kawałek parmezanu
Informacje o Toskańska zupa jarzynowa
-
Dania pełne błonnika
. Toskańska zupa jarzynowa 1/2 szklanki białej fasoli marchewka 2 ziemniaki plaster dyni gałązka selera naciowego biała część pora 1/4 główki włoskiej kapusty cebula liść laurowy 2 pomidory 10 listków bazylii kilka gałązek natki pietruszki 4 łyżki oliwy 2 garści drobnego makaronu kawałek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki