Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Toskańska zupa jarzynowa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Toskańska zupa jarzynowa - składniki:
Toskańska zupa jarzynowa - sposób przygotowania: Fasolę zalewamy na noc 2 l zimnej wody. Marchew, ziemniaki, dynię myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Gałązkę selera siekamy. Por, kapustę i cebulę szatkujemy. Fasolę gotujemy w wodzie, w której się moczyła - po 30 minutach dokładamy warzywa i liść laurowy. Gotujemy razem 10 minut. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy. Wrzucamy do garnka, dodajemy zioła, gotujemy 10 minut. Dodajemy oliwę i ugotowany al dente makaron, posypujemy startym parmezanem.

Informacje o Toskańska zupa jarzynowa

  • Dania pełne błonnika

    Dania pełne błonnika

    . Toskańska zupa jarzynowa 1/2 szklanki białej fasoli marchewka 2 ziemniaki plaster dyni gałązka selera naciowego biała część pora 1/4 główki włoskiej kapusty cebula liść laurowy 2 pomidory 10 listków bazylii kilka gałązek natki pietruszki 4 łyżki oliwy 2 garści drobnego makaronu kawałek