Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Omlet po hiszpańsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Omlet po hiszpańsku - składniki:
Omlet po hiszpańsku - sposób przygotowania: Na patelni stapiamy masło lub podgrzewamy oliwę. Wrzucamy cebulę i smażymy, nie rumieniąc. Do cebuli dodajemy pokrojoną paprykę i ziemniaki. Doprawiamy, chwilę podgrzewamy. Roztrzepujemy jajka z mlekiem, zalewamy nimi ziemniaki. Smażymy omlet, aż wierzchnia warstwa zupełnie zastygnie. Gotową potrawę posypujemy natkę, kroimy w kliny i natychmiast podajemy. Rada: Do omletu można dodać również inne jarzyny oraz kawałki pieczonego mięsa, które zostało z wczorajszego obiadu.
Hiszpański omlet - ¡O(m)lé!