Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Knedle z burakami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Knedle z burakami - składniki:
Knedle z burakami - sposób przygotowania: Pieczywo kroimy w kostkę i wkładamy do miski. Dodajemy cebulę zeszkloną na maśle, mieszamy. Miksujemy w blenderze buraki z jajkami. Wlewamy do pieczywa, dodajemy ricottę, mąkę i natkę. Przyprawiamy masę solą, wyrabiamy i odstawiamy na 15 minut. Wilgotnymi dłońmi lepimy knedle. Gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie. Podajemy polane masłem i posypane szczypiorkiem.

Informacje o Knedle z burakami

  • Co zrobić z resztkami jedzenia? Oto 5 prostych przepisów

    Co zrobić z resztkami jedzenia? Oto 5 prostych przepisów

    kształt gwiazdek - chyba, że resztki zamierzasz wykorzystać do przyrządzenia knedli (jak w tym przepisie na knedle z burakami ). Gwiazdkowe francuskie tosty piernikowe Na 3 duże lub 4 mniejsze albo 6 zupełnie małych porcji: opakowanie razowego chleba tostowego 1,5 szklanki mleka 2 jajka 2

  • Nie tylko ze śliwkami - pyszne knedle [7 PRZEPISÓW]

    Nie tylko ze śliwkami - pyszne knedle [7 PRZEPISÓW]

    . Knedle z burakami 120 g czerstwego białego pieczywa 50 g posiekanej cebuli 20 g masła 100 g ugotowanych obranych i pokrojonych w kostkę buraków 2 jajka 50 g ricotty 20 g mąki łyżka posiekanej natki pietruszki sól masło i szczypiorek do podania Pieczywo kroimy w kostkę i wkładamy do miski