Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Limonkowy ryż basmati z groszkiem cukrowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Limonkowy ryż basmati z groszkiem cukrowym - składniki:
Limonkowy ryż basmati z groszkiem cukrowym - sposób przygotowania: Limonkę myjemy i sparzamy wrzątkiem. Ścieramy skórkę i wyciskamy sok, łączymy z ugotowanym ryżem. Dodajemy olej sezamowy i przyprawy. Czosnek przeciskamy przez praskę, smażymy na oliwie ryżowej minutę, dodajemy umyty, osuszony groszek, smażymy kilka minut, aż zmięknie. Ryż formujemy w foremce, wykładamy kopczyk na talerz i obkładamy podsmażonym groszkiem. Groszek cukrowy przed wrzuceniem na patelnię można krótko obgotować we wrzątku.