Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pigwa do herbaty
Pigwa do herbaty - składniki:
Pigwa do herbaty - sposób przygotowania:
Obrane i pozbawione gniazd nasiennych pigwy kroimy, gotujemy w niewielkiej ilości wody, osączamy na sicie, przekładamy do rondla. Zalewamy gorącym syropem ugotowanym z 1 kg cukru i litra wody. Odstawiamy pigwy na dwa dni. Po upływie tego czasu syrop zlewamy, zagotowujemy w osobnym naczyniu, ponownie zalewamy owoce, przykrywamy i pozostawiamy na kolejne 3-4 dni. Po tym czasie znów zlewamy syrop i gotujemy go z pozostałym cukrem, aż zgęstnieje. Zalewamy pigwy, delikatnie mieszamy i zagotowujemy. Następnie rozkładamy konfitury do wyparzonych, gorących słoików. Mocno zakręcamy. Konfitury z pigwy są świetne do herbaty.
Informacje o Pigwa do herbaty
-
Cytrynki z pasji
owoców z cukrem. Cena: 12 zł Pigwa do herbaty Skład: owoce pigwy i pigwowca (do produkcji użyto łącznie do 52% owoców), cukier, alkohol 1,2% obj. Aromatyczne, smakowite owoce pigwy pochodzą z terenów
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki