Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Dżem z moreli z pistacjami
Dżem z moreli z pistacjami - składniki:
Dżem z moreli z pistacjami - sposób przygotowania:
Morele myjemy i usuwamy pestki. Dodajemy cukier, sok i skórkę z cytryny, kumin, pistacje i mieszamy. Przykrywamy i odstawiamy na 12 godzin. Przekładamy do rondla, zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Odstawiamy na kolejne 12 godzin. Po tym czasie odcedzamy owoce na sicie i na chwile je odstawiamy. Przecedzony syrop gotujemy 10 minut na dużym ogniu, następnie dodajemy morele i gotujemy jeszcze 5 minut. Gotowy dżem przekładamy do sterylnych, suchych słoików, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki