Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Dżem z czereśni z octem balsamicznym i pieprzem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Dżem z czereśni z octem balsamicznym i pieprzem - składniki:
Dżem z czereśni z octem balsamicznym i pieprzem - sposób przygotowania: Czereśnie myjemy i usuwamy z nich pestki. 1 kg czereśni miksujemy z octem balsamicznym. Pozostałe czereśnie kroimy na ćwiartki. W misce mieszamy cukier oraz zmiksowane i pokrojone czereśnie. Przykrywamy i odstawiamy na 3 godziny. Po tym czasie przekładamy owoce do rondla, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 4 minut, przez cały czas mieszając. Pieprz rozbijamy w moździerzu na drobniejsze kawałki, dodajemy go do dżemu i mieszamy. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych i suchych słoików.