Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Dżem z czereśni z octem balsamicznym i pieprzem
Dżem z czereśni z octem balsamicznym i pieprzem - składniki:
Dżem z czereśni z octem balsamicznym i pieprzem - sposób przygotowania:
Czereśnie myjemy i usuwamy z nich pestki. 1 kg czereśni miksujemy z octem balsamicznym. Pozostałe czereśnie kroimy na ćwiartki. W misce mieszamy cukier oraz zmiksowane i pokrojone czereśnie. Przykrywamy i odstawiamy na 3 godziny. Po tym czasie przekładamy owoce do rondla, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 4 minut, przez cały czas mieszając. Pieprz rozbijamy w moździerzu na drobniejsze kawałki, dodajemy go do dżemu i mieszamy. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych i suchych słoików.
- 1 i 1/4 kg czerwonych czereśni
- 1 kg cukru żelującego 2:1
- 100 ml octu balsamicznego
- łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki