Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Młode ziemniaki z rzodkiewką i oregano
Młode ziemniaki z rzodkiewką i oregano - składniki:
Młode ziemniaki z rzodkiewką i oregano - sposób przygotowania:
Szorujemy ziemniaki, kroimy na 1-centymetrowe plastry i gotujemy 15 minut. Po ugotowaniu powinny być twardawe. Odcedzamy, studzimy, w tym czasie kroimy rzodkiewki na plasterki. Przygotowujemy dressing, mieszając jogurt z sokiem cytrynowym i czosnkiem oraz doprawiając solą i pieprzem. Umyte i osuszone liście sałaty rozdzieramy, delikatnie mieszamy z ziemniakami, rzodkiewką i posiekanym oregano. Polewamy dressingiem.
- 6-8 młodych ziemniaków
- 2-3 rzodkiewki
- 200 ml naturalnego jogurtu
- sok z cytryny
- 2 roztarte ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 1/2 główki lodowej sałaty
- pęczek oregano
Pyszne ziemniaczki w skorupkach
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki