Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gulasz wołowy z bakłażanem i morelami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Gulasz wołowy z bakłażanem i morelami - składniki:
  • 500 g wołowiny
  • 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie
  • 50 g suszonych moreli
  • sól
  • pieprz
  • 1 bakłażan
  • 1 cebula
  • bulion
  • 1 łyżka mąki
  • olej
Gulasz wołowy z bakłażanem i morelami - sposób przygotowania: Mięso potnij na mniejsze kawałki i oprósz mąką. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj pokrojone mięso. Smaż parę minut co jakiś czas mieszając. Wlej pomidory, bulion. Wrzuć pokrojonego bakłażana oraz morele. Duś na wolnym ogniu około godziny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gulasz wołowy